Mentorschap

Als iemand ten gevolge van ziekte of gebrek niet meer in staat is, tijdelijk of permanent, voor zichzelf op te komen en de eigen belangen waar te nemen, dan kan men een mentorschap laten instellen. Ook deze maatregel wordt door de kantonrechter ingesteld en de mentor wordt door hem benoemd.

Gebruikelijk is natuurlijk dat een familielid, goede vriend of kennis de taken van mantelzorger op zich neemt. Maar soms komt het voor dat die er niet zijn of niet bereid zijn zo'n taak op zich te nemen. Ook kan het zijn dat er onenigheid bestaat in een familie en dat het verstandig is een buitenstaander als onpartijdige in te schakelen. Alleen in deze uitzonderlijke gevallen kan een beroep worden gedaan op een professioneel mentor.

De taak van de mentor is het waarnemen van de belangen op het gebied van behandeling, verpleging, verzorging en begeleiding. Dat wil zeggen dat de mentor de persoon vertegenwoordigt bij zorgplan- of begeleidingsplan besprekingen en overleg heeft met behandelaars en verzorgers.

Meer informatie, advies of financiële ondersteuning nodig?
Bel direct 06-55180230 of vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Contact

Postbus 385
6130 AJ  SITTARD

Mobiel:             06 - 55 180 230
E-mail:              info@aggelenbewind.nl
Website:           www.aggelenbewind.nl

KvK-nummer:    56785208
BTW-nummer:  NL001833772B93

Aggelen Inkomensbeheer en Bewindvoering is van maandag tot en met vrijdag voor cliënten telefonisch bereikbaar tussen 09.00 tot 12.00 uur.

Wilt u zich aanmelden, of wilt u iemand anders aanmelden?